Informatie


Het Meerdaags Jeugd Toernooi (MJT) Doezum

Het eerste Meerdaags Jeugdtoernooi in Doezum vond plaats in 1977. Kleinschalig begonnen en in de loop der jaren uitgegroeid tot het grootste jeugdtoernooi in Nederland.
In 1993 is het MJT door de NeVoBo onderscheiden met de titel "Nationale Jeugdklassieker". Het MJT wordt ieder jaar rond Hemelvaart georganiseerd door volleybalvereniging DOVO/Hujades in Doezum.
Het toernooi begint op woensdagmiddag en eindigt op zaterdagmiddag, 4 dagen topvolleybal in Doezum!
Aan het MJT kunnen ca. 50 teams meedoen en deze teams worden ingedeeld in 6 categorieën:

·          Jongens B
·          Meisjes B
·          Jongens A
·          Meisjes A
·          Jongens Top
·          Meisjes Top

Voor de B-teams geldt dat de maximale leeftijd van de spelers 16 jaar is, voor de A-jeugd is dit 18 jaar en de Topteams mogen spelers opstellen die maximaal 21 jaar zijn (hierbij geldt de 1 oktober-grens, zoals ook de NeVoBo deze hanteert). De deelnemende teams/verenigingen komen uit heel Nederland en al jarenlang doen ook enkele internationale teams mee. De organisatie streeft naar een toernooi waar op zeer hoog niveau gevolleybald wordt.

De wedstrijden worden gespeeld in sporthal "de Leegens" te Doezum en sporthal "de Holten" in Marum. Taxibusjes worden ingezet om de teams van en naar Marum te vervoeren. 

De spelers, coaches en begeleiders verblijven/overnachten in tenten op de 'MJT-volleybalcamping' die zal verrijzen op de zonneweide van openluchtzwembad 'De Woldzoom', tegenover de sporthal in Doezum.

Behalve de vele wedstrijden van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat zijn er diverse andere activiteiten tijdens het MJT Doezum:

 • De openingsceremonie op woensdagavond rond 18:00 uur.
 • De MJT-tent op de parkeerplaats. Hier worden het ontbijt, de lunch en de warme maaltijden verstrekt. 's Avonds vanaf 21.00u wordt deze omgedoopt tot "de feesttent" waar deelnemers onder het genot van een drankje en muziek/DJ de nog aanwezige energie kwijt kunnen op de dansvloer. In een iets rustigere ambiance het glas heffen na een actieve volleybaldag? Dat kan ook, de kantine van sporthal 'De Leegens' is uiteraard ook geopend.
 • De fotograaf komt op donderdag om van ieder team een teamfoto te maken.
 • Zwemmen in openluchtzwembad "de Woldzoom": het zwembad is tijdens de reguliere openingstijden voor iedere MJT-deelnemer vrij toegankelijk.
 • De shop van Triple Volley is tijdens het MJT Doezum 2 dagdelen aanwezig met een groot assortiment volleybalkleding en -schoenen.
 • De MJT-disco op vrijdagavond
 • De sluitingsceremonie met daarin de uitreiking van de bekers aan de nummers 1,2 en 3 van elke categorie. Ook worden er jaarlijks persoonlijke prijzen uitgereikt:
  • "MJT-talent": het grootste talent uit de categorie jongens of meisjes B (in 2023: jongens B)
  • "MJT-aanmoedigingsprijs" voor de meest talentvolle speler uit de A-categorie (in 2023: meisjes A)
  • "MJT publieksprijs, Laiverdje van het publiek": de publieksprijs voor de meest populaire speler of speelster.
  • "MJT Supercoach": juryprijs voor de beste/meest inspirerende/leukste coach van het toernooi. 

Voor vragen kan er een e-mail gestuurd worden naar: info@mjt-doezum.nl

Deel vooral ook je MJT-belevenissen op social media, gebruik hiervoor hashtag #mjtdoezum.

Sponsoren bedankt

Design door MERKMARK | Technische realisatie door BlackCup